14.161 COER: BEN-woning met s-peil 29! by stijn gilbert

Eerder deze week werd de EPB-aangifte voor deze nieuwbouw in Zulte ingediend. De vergunning voor dit project dateert van februari 2015, waardoor volgende eisen gesteld werden op het vlak van energieprestatie: K-peil 40, E-peil 60 en netto energiebehoefte voor verwarming 70kWh/m2.

Het project haalt finaal de eisen opgelegd vanaf 2020 (Bijna-energieneutrale woning) met een K-peil van 30 en een E-peil van 15!

De strengere norm vanaf 2018, met een maximaal s-peil van 31 is eveneens geen probleem. De woning haalt een s-peil van 29.

Deze strengere eisen werden gehaald met behulp van standaard materialen en courant beschikbare technieken:

  • isolatie (K-peil 30, max. K40): wanden U-waarde 0,14 W/m2K, dak U-waarde 0,11 W/m2K en vloer U-waarde 0,15 W/m2K, dus allen een stuk beter dan de norm van U max. 0,24/0,3 W/m2K

  • beglazing: U-waarde 1,0 W/m2K

  • luchtdichtheid (v50): 1 m³/hm2

  • ventilatie: systeem D (Vasco)

  • verwarming: vloerverwarming met warmtepomp lucht/water (Panasonic Aquarea 12kW)

  • technieken: fotovoltaïsche zonnepanelen (24x260Wp)

Dit alles resulteert in een jaarlijks primair energieverbruik van slechts 28kWh/m2.

Bouwen is vooruitdenken. Onze doorgedreven aandacht voor energiebewust ontwerpen en detailleren stoomt elk project klaar voor een energiezuinige toekomst.

2017-11-25 17.28.22.jpg

16.190 STIG: nieuwbouw duinhuis by stijn gilbert

Dit project voor een duurzame nieuwbouwwoning situeert zich op een restperceel van een oude verkaveling. Het gaat om een inbreidingsproject dat de textuur van de omgeving respecteert en zich innestelt in de helling van een bestaande duin. De woning omarmt de kop van de duin en een karaktervolle eik die een belangrijke vista is vanuit de binnenruimte. 

16.179 DECH2: BETONSTOP-PROOF DESIGN by stijn gilbert

Nu de inname van nieuwe open ruimte -terecht- steeds meer ter discussie staat, komt de renovatie van het gebouwde patrimonium nog meer op de voorgrond. Dit project is een zogenaamde ingrijpende energetische renovatie, waarbij zowel de buitenschil als de installaties van het gebouw grondig onder handen genomen worden om te resulteren in een energiezuinige, duurzame woning.

15.174 DEDJ: OPLEVERING by stijn gilbert

Eind 2016 werd het verbouwingsproject te Marke in goede orde opgeleverd. We wensen Jasper en Melanie en hun kinderen mooie (lente)dagen met veel (ochtend)zonnige momenten om te koesteren.

De kerstkaart 2016 (thumbnail) is een computersimulatie van hoe hun patio er in de toekomst kan uitzien.

13.137 MAAN: OPLEVERING by stijn gilbert

De oplevering van onze eerste CLT-woning! Een duurzame en energiebewuste woning binnen een afgelijnd budget. Een compact functioneel nest dat pretentieloos tijdloos wil zijn. Een sterk concept van open en gesloten, ruwe bolster met blanke pit. Een intieme shelter die zich in zijn omgeving wil integreren zonder te domineren.

Dank aan de bouwheer voor het boeiende ontwerp- en bouwproces. De moedige keuze ook om - in tijden waarin bouwfirma's de dienst uitmaken - te kiezen voor het maatwerk van een architect.

Dank aan de uitvoerders voor hun toegewijde inzet om het concept te vertalen in ruimte.